Warmtescan woning

De energiecoöperatie heeft tot doel duurzame energie op te wekken. Het is echter nog beter om de energievraag te beperken door te isoleren. De vraag is dan wel: ‘Waar moet ik beginnen'? Een warmtescan kan daarbij helpen.

 

Sinds kort beschikt de gemeente Nunspeet over een warmtecamera, waarmee woningen op warmtelekken gecontroleerd kunnen worden. 

Om een goede scan te maken van het warmteverlies, moet de buitentemperatuur onder de 5 graden zijn en moet in huis de kachel aan. Dit is voornamelijk in de periode december-februari het geval. Met behulp van de warmtebeelden is te zien waar mogelijk energie kan worden bespaard.

 

NunspeetEnergie is deze winter gestart met de service om met deze camera de isolatie van uw woning te checken. Deze scans worden uitgevoerd door een deskundig ‘Warmte team’:  een team van vrijwilligers dat met de warmtecamera overweg kan.

De belangstelling voor deze service is momenteel zo groot dat u zich niet meer kunt aanmelden voor een scan. Vanwege de grote belangstelling hanteren we een reservelijst. Deze lijst is inmiddels zo lang dat we deze in de winter 2019-2020 niet volledig kunnen afwerken. U kunt zich om die reden niet meer aanmelden. Voor de winter 2020-2021 zullen we een nieuwe inschrijving starten.